Merkityksellisyyttä etsimässä

Me Dekoolla haluamme luoda työpaikan, jossa jokainen voi kokea oman työpanoksensa olevan merkityksellinen. Olemme halunneet tätä, voisi sanoa, koko olemassaolomme ajan ja olemmekin määritelleet oman työpanoksen merkitystä vuosia. Näihin vuosiin mahtuu mm. strategian määrittely ja strategiasta vuosittain johdetut tavoitteet.

Mia Kainulainen HR-asiantuntija

Mia Kainulainen
HR-asiantuntija

Luodaksemme vahvemman linkin työpanoksen merkityksellisyyden ja motivoitumisen välille käynnistimme Management Competencen konsulttien kanssa EMK – valmennuksen(esimiehisyydestä kilpailuetu- valmennus), joka vahvisti esimiesten kykyä vahvistaa sparraamalla ja coachaamalla johdettaviensa oman ammattitaitonsa hyödyntämistä.

Onnistuttuamme tässä EMK – kyselyn tulosten mukaan, oli seuraava askel vahvistaa entisestään jokaisen Dekoolaisen itseohjautuvuutta ja siirtää päätöksentekoa sinne, missä työtä tehdään. Tästä syntyi ajatus Dominosta, eteenpäin työntävästä voimasta, samansuuntaisesta liikkeestä.

Dominon tavoitteeksi kirjasimme: ”Aktiivinen tapa toimia niin, että asioihin reagoidaan nopeasti ja kannetaan vastuuta siitä, että asiat tulevat hyvin loppuun saakka tehtyä. Työyhteisössä toimitaan työkaveria arvostaen, keskustellen ja muille asioista viestien.” Sisällytimme Domino- valmennukseen kolme pääteemaa – Vaikuta strategiaan, Vastuu ja Valta sekä Laadukkaat tavoitteet.

Vastuu ja valta – valmennuksissa määrittelimme, mitä aktiivisuus, vastuullisuus, arvostus ja viestintä tarkoittaa meille arkityössä. Ja näin syntyi AkVaArVi! – tapa toimia työkaveria arvostaen, keskustellen ja muille asioista viestien. Tätä tukemaan rakennamme ”Minä aion” – viestintäkulttuuria.

Seuraavassa blogissa kerron, miten saimme merkityksellisyydelle mittarin.

4 ajatuksia “Merkityksellisyyttä etsimässä

 1. Klande says:

  Olen miettinyt usein tätä merkityksellisyyttä omassa duunissa. Mikä on pitänyt minut innostuneena yli 15v täällä Dekoolla? Ei se ainakaan mikään asemaan liittyvä valta tai palkka ole. Toki esim liksan täytyy olla sellainen, ettei se mietitytä jatkuvasti. Omalta osaltani olen päätynyt siihen että merkityksellisyyden lähteitäni ovat:
  1. Mahtavat duunikaverit ja hyvä henki
  2. Firman tarina – kaupunkilaisten arkea helpottavat innovaatiot ja niiden rahoittaminen mainosmyynnillä
  3. Aito mahdollisuus johtaa itseään

  Mitkä sun merkityksellisyyden lähteesi ovat?

 2. Paluuviite: levitra 20mg
 3. Paluuviite: buy viagra online

Vastaa